Nyd dine afslebede gulve

12 april 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Står du og skal til at flytte ind i en bolig, der har trægulve, bør du overveje, om du skal få dem afslebet, inden du flytter ind. Det vil ikke alene give dig nogle flottere gulve i din nye bolig, det er også markant nemmere at gøre i en tom bolig end om et par år, når du er flyttet ind.

Vælger du at vente, er det selvfølgelig muligt at få afslebet gulvene. Der kan du så vælge at tage et værelse af gangen eller tomme boligen og få dine ting opbevaret imens.

gulvafslibning på Fyn

Brug tid på grundig forberedelse

Vælger du selv at slibe gulvene, kan du leje en slibemaskine i de fleste byggecentre eller hos et afslibningsfirma som Gulvkanonen. Husk at du også skal brug groft og fint sandpapir. 

Da du betaler for maskinen i samme øjeblik du forlader butikken, er det en god ide at starte med at gøre gulvene klare inden du henter maskinen. De skal vaskes godt og grundt så det gamle skidt og snavs ikke ender med at blive slebet ned i gulvene. Det er også en god ide at gå plankerne igennem for løse søm, da det ødelægger sandpapiret. Det har den ekstra fordel at du samtidig slipper for at gulve der knirker. 

Hvis det er muligt så fjern gulvpanelerne, det gør det nemmere at komme helt ind til væggen og gør det endelige resultat flottere. Hæng også evt. løse ledninger op så du ikke skal stoppe maskinen for at flytte dem.

Hvis det er første gang du afhøvler så find et sted at øve dig. Et sted hvor du ved at der skal der stå et møbel, der ikke bliver fjernet lige med det samme. Det er vigtigt at du ikke skifter fra det grove sandpapir til det finere, da du ellers aldrig kommer til at blive færdig.

Flere Nyheder