Flot og charmerende gulv med en professionel gulvafslibning i Næstved

Flot og charmerende gulv med en professionel gulvafslibning i Næstved

Et trægulv kan være smukt og indbydende, og skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære i en bolig. Men er gulvet tydeligt præget af slid og forsømmelse, kan det faktisk have den stik modsatte effekt. Et trægulv, som ikke er blevet passet og plejet efter de gældende forskrifter for den type efterbehandling, gulvet har modtaget, vil sjældent tage sig særlig godt ud. Uanset om der er tale om et elegant og klassisk sildebens parket, et lækkert, massivt plankegulv eller et helt traditionelt bræddegulv, vil det synes grimt og snusket, hvis det ikke har modtaget den fornødne pleje og beskyttelse.

Smukke trægulve med den rette pleje

Derfor gælder det om at passe godt på sine trægulve, så de kan beholde den særlige udstråling og charme. Er dine gulve lakerede eller malede, behøver du ikke tænke så meget over den side af sagen – denne type gulve skal bare støvsuges og vaskes med en opvredet klud, og du vil tydeligt kunne se, hvornår malingen eller lakken begynder at blive slidt af.

Med et sæbebehandlet gulv er det straks mere tricky. Ved en sæbebehandling lysnes træet naturligt til en smuk, hvidlig kulør – men træværket forsegles ikke, og er dermed ikke automatisk beskyttet mod støv, snavs og spildte væsker. Den beskyttende hinde, som opstår ved en efterhandling med sæbe, skal stedse vedligeholdes ved grundig – og hyppig – vask med særlig sæbe, som forstærker og genopbygger denne hinde. Forsømmer du denne behandling, bliver hinden slidt bort. Og når du først er nået dertil, er det for sent at prøve at genskabe den. Der skal krassere midler til, hvis dit gulv skal være pænt igen.

Vælg en professionel gulvafslibning for det optimale resultat

Du kan kontakte din lokale gulvmand via Gulvkanonen.dk og få et uforpligtende tilbud på en gulvafslibning med dertil hørende efterbehandling efter eget valg.