Find bundmaling i høj kvalitet online

28 september 2020
Astrid Pedersen

Når du skal i gang med diverse vedligeholdelse og mindre reparationer af familiens båd her til vinter må du endelig ikke glemme bådens bund. Er båden landsat har du en unik mulighed for at rense og slibe skrogets bund og påføre den beskyttende bundmaling. Dette vil kunne spare dig for mange penge og samtidig give mere ”smooth sailing”.

Hvad er fordelene ved bundmaling?

Den største fordel ved at male din båds underside med bundmaling er at du i det lange løb sparer penge til brændstof. Det kan måske lyde underligt – men der er en direkte sammenhæng mellem bundmaling og brændstof forbrug. Når du sætter båden på land for vinteren og påbegynder klargøringen vil du opdage at der på den del af skroget som ved sejlads befinder sig under vandlinjen vil sidde en del vækster.

Disse består af organismer og smådyr som ynder at sidde på undersiden af både. Her er der som regel tale om de såkaldte bramgæs som er særlige havsnegle, samt alger og muslinger. Når bunden på din båds skrog således er overbegroet vil bådens fremdrifts hæmmes. Dette betyder et øget brændstof forbrug – og så er det at du kan se frem til en regning for brændstof som er op til 30% højere end normalt. Det er således ikke alene vigtigt at fjerne disse vækster. Det er mindst lige så vigtigt at forebygge at de overhovedet opstår. Og til dette formål skal du bruge bundmaling.

Du vil sjældent skulle påføre mere end et enkelt lag bundmaling for at opnå den optimale beskyttelse af din båds underside. Så på den måde kan du faktisk ved en relativt lille indsats og en endnu mindre investering kunne spare penge i det lange løb. Du kan finde et stort udvalg af bundmaling i høj kvalitet i den online shop på https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/10-bundmaling/ 

Flere Nyheder