Er en træterrasse dyr?

12 juli 2020
Lotte Hindsberg

Forstil dig at du sidder på din nye træterrasse, der er sat musik over, solen skinner, der er gang i grillen, ungerne leger på græsplænen og lige om lidt kommer dine venner fordi og i skal have en dejlig dag og aften sammen. Det kan næsten ikke blive bedre. Derfor er det også noget de fleste har planer om at få lavet, såfremt de har købt et sommerhus eller et hus, hvis der ikke allerede er en træterrasse.

Eksperterne anbefaler imidlertid at man som ny ejer lige slår kold vand i blodet og vente en sæson eller 2 og lærer huset og haven at kende. Hvordan falder solen, hvor blæser det og lige så vigtigt, hvor holder du allermest af at opholde dig i haven.

Er en træterrasse dyr?

En terrasse pris kommer ofte an på, hvor stor en terrasse du vil have og hvilken træ du vælger den skal laves af. Især hvilken træ du vælger at få bygget din terrasse af bestemmer prisen. Men med så mange andre ting er der sammenhæng i mellem pris og kvalitet. Vælger du at få bygget din terrasse af billigt træ, skal du bruge mere tid og penge på at vedligeholde og renovere terrassen, end hvis du vælger at få bygget den i en træsort, der ikke kræver den helt så samme vedligeholdelse.

Alt afhængig af hvor god du er til at vedligeholde, bør du derfor tage trætypen med ind i din overvejelse når du skal vælge træ. Ved du med dig selv at det med at gennemgå terrassen en gang om året og udskifte planker og søm, at vaske grønne alger og give træet plejende olie eller maling bare ikke er lige dig, bør du vælge at bruge de penge der er nødvendig for, at din terrasse ikke skal have din opmærksomhed en weekend om året.

Flere Nyheder